Technische Onderdelen
(0) Producten € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Technische Onderdelen

Optibelt

Het hoofdkantoor van Optibelt is gevestigd in Höxter, een gemeente in Duitsland. Optibelt richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van rubberen platen, aandrijfriemen en schijven. De groep is wereldwijd vertegenwoordigd met 33 verkoopfilialen en 8 productielocaties. Emil Arntz richtte de Höxter rubber draadfabriek op in 1872 te Höxter, een klein productiebedrijf met slechts tien werknemers. Het doel was om rubberen draden te produceren, waar veel vraag naar was binnen de industrie. De rubberen draden moesten in die tijd uit Engeland  worden geïmporteerd. Het bedrijf en het assortiment groeit snel naar remblokken, vloermatten en ijspakken. Wanneer Emil Arntz in februari 1909 sterft, neemt zijn zoon Richard het bedrijf over. Hij moderniseert en breidt het bedrijf verder uit.

De "Höxtersche Gummi Fäden Fabrik" overleeft de Tweede Wereldoorlog. Het is een van de eerste bedrijven die de licentie ontvangt om de industrie te hervatten. Terwijl de vraag naar rubberen draad instort, begint de fabriek V-riemen te maken. In 1948 wordt de eerste V-riem fabriek opgericht, genaamd: Optibel. De naam wordt een handelsmerk in de branche. In 1959 neemt de achterkleinzoon van de oprichter van het bedrijf: Arnulf Ummen, het bedrijf over. Hij breidt de fabriek uit, introduceert nieuwste technologieën en opent verkoopkantoren in de grote Duitse steden. Vervolgens wordt Arntz Belting Company opgericht, als de eerste buitenlandse producent in Noord-Ierland. 

In 1975 werd de "Höxtersche Gummi Fäden Fabrik" omgedoopt tot Arntz Optibelt KG. De Arntz Optibelt Group breidt zich sinds 1995 uit en er worden nieuwe productiefaciliteiten opgericht in Ierland, China, Roemenië en Nederland. De Arntz Optibelt Group is momenteel een van ’s werelds grootste fabrikanten op het gebied van krachtige aandrijfriemen. Optibelt-producten worden gebruikt in alle toepassingen waar duurzaamheid en kwaliteit centraal staan in de machinebouw, de auto-industrie, de sector van landbouwmachines en de huishoudelijke apparatuur.

De Arntz Optibelt Group beheert vanuit het hoofdkantoor in Höxter, maar liefst acht productievestigingen in zes verschillende landen. Optibelt beschikt over hoge productienormen, er mogen geen experimenten ten koste gaan van de hoge kwaliteitsnormen die ze na streven. 

U kunt uw Optibelt V snaren eenvoudig online kopen bij Amacoo.

Op zoek naar Optibelt V snaren? U kunt V snaren kopen via de webshop van Amacoo. Bestel nú Optibelt V riemen online bij Amacoo, de specialist op het gebied van technische onderdelen. Wilt u meer informatie over de V snaren en aandrijftechnieken van Optibelt? Neem dan contact op met onze medewerkers. De echte technische specialisten van Amacoo helpen u graag verder en geven graag zorgvuldig advies. .